“Castel Restaurant & SteakHouse este locul in care respectam si ne straduim sa folosim tehnicile si materiile stravechi in tot ceea ce facem.
Astfel daca pentru construit am folosit fierul, lemnul si piatra din zona, pentru gatirea bucatelor folosim focul deschis cu jar de lemn, fumul de lemn natural si gatitul la foc mic pentru timp indelugat. Asa cum se gatea odinioara.
Unele carnuri si branzeturi le afumam natural cu fum de cires, mar, par sau stejar, aici in casa. Iar fripturile le gatim traditional pe jar de carbune, imbinand traditia cu tehnologia moderna cu ajutorul cuptorului-grill ”Josper”.
Deoarece ne preocupa calitatea folosim materii prime, atent selectate , legume si verdeturi bio produse pe malul Somesului ,branza de oiae de la stanele din Maramures , carne de vita din rasa Aberdeen Angus, din exemplare crescute pe pasuni deschise in Transilvania, fragezita in casa prin maturare uscata (dry aging) in conditii optime, controlate tehnologic. Si toate celelate materii prime pe care le folosim le alegem pentru a fi naturale.
Va invitam sa savurati aromele bucatariei noastre in care metodele de gatire vechi de cand lumea se imbina cu suflul noului, in care bucatele simple gatite odinioara de localnici se contopesc cu preparatele sofisticate ale prezentului…
Si sa petrecem momente de neuitat !”
Sorin I.C. SÂNCRĂIAN